#
#
Abeelen banner

Veel gestelde vragen

Hier vindt u vooral veel antwoorden op vragen over het keuren bij Van Abeelen. Heeft u vragen over de APK, dan vindt u uw antwoord wellicht hier. Kunt u uw antwoord niet vinden, stel dan uw vraag via het contactformulier.

Den Bosch _keuren

Waarin verschilt Van Abeelen van andere keuringsinstanties?

Van Abeelen is een neutraal APK-station omdat wij gegarandeerd geen baat hebben bij het afkeuren van uw auto (voor ons is het zelfs nadelig). Een garage verdient echter meer naarmate hij meer afkeurt aan uw auto.

Moet ik bij Van Abeelen een afspraak maken?

Bij van Abeelen kunt u zonder afspraak terecht en uw auto wordt gekeurd terwijl u wacht. Het is overigens wel mogelijk om online een afspraak in te plannen.
Voor vrachtwagens en voertuigen met een wielbasis langer dan 4,03 moet voor een keuring in Hilvarenbeek telefonisch een afspraak gemaakt worden (T 013-505 09 91).

Waarom kan de APK bij Van Abeelen niet voor dezelfde prijs als bij sommige fastfitters en garages?

Steeds vaker wordt de APK door garages aangeboden voor een prijs die lager is dan de kostprijs. Het verlies wat gemaakt wordt op zo'n keuring kan alleen gecompenseerd worden als uw auto afgekeurd wordt. Dit brengt natuurlijk belangenverstrengeling met zich mee. Van Abeelen keuringen heeft alleen inkomsten uit de keuring, die daardoor niet onder de kostprijs kan liggen. Echter zijn wij daardoor niet afhankelijk van het resultaat van de keuring en bent u gegarandeerd van zo min mogelijk afkeurpunten. En de besparing daarbij is vaak een veelvoud van het bedrag dat u extra betaald voor de keuring. Er is immers een groot verschil tussen een goedkope keuring en een goedkope goedkeuring.

Waarom meldt Van Abeelen afkeuringen af bij de RDW?

Ondanks dat dit verplicht is, gebeurd dit bij zeer weinig keuringinstanties. Het gevolg is dat de RDW niet kan controleren of alle afkeurpunten terecht zijn. Van Abeelen staat voor een eerlijke keuring en bewijst dit, door zich ook steekproefsgewijs op afkeuring te laten controleren. Overigens kan een onterecht afkeuring, net zoals een onterecht goedkeuring, in het ergste geval voor een intrekking van de keuringsbevoegdheid zorgen.

Waarom is de periode voor een gratis herkeuring begrensd?

Hoe meer tijd er zit tussen de eerste keuring en de herkeuring, hoe groter de kans is dat er een nieuwe mankement is opgetreden waardoor het voertuig eigenlijk afgekeurd zou moeten worden. Om het risico hierop zo klein mogelijk te houden, stimuleert Van Abeelen zijn klanten om zo snel mogelijk terug te komen voor de herkeuring.

Wat is een steekproef en wat betekent dat voor mij?

De RDW controleert ongeveer 3% van alle afmeldingen. Er wordt dan door een steekproefcontroleur gecontroleerd of het resultaat van de keuring terecht is. Of een auto in de steekproef valt, ziet de keurmeester pas als de auto afgemeld is. Wanneer uw auto in een steekproef valt, dan moet de auto op het keuringsstation wachten op de controleur. Als deze niet binnen 90 minuten aanwezig is, mag de auto vertrekken. In het geval van een goedkeuring wordt de gehele keuring opnieuw gedaan; bij een afkeuring worden enkel de afkeurpunten nagekeken. Het onttrekken van het voertuig aan een toegewezen steekproef is overigens strafbaar.

Welke betalingsmiddelen zijn bij Van Abeelen te gebruiken?

U kunt contant en via PIN betalen. Wij laten u de keuring bij aanmelding afrekenen zodat u na de keuring direct kunt vertrekken en niet opnieuw naar de balie hoeft. U kunt bij de betaling aangeven of u een BTW-bon wilt. Mocht u dit vergeten zijn, dan kunt u dit achteraf ook altijd nog opvragen. Stuur hiervoor een mailtje met uw NAW-gegevens en het kenteken, datum en locatie van de keuring. Keuren op rekening is enkel mogelijk voor bedrijven die regelmatig keuringen laten uitvoeren. In de regel gaat de betaling dan per automatische incasso.

 

 

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

nieuw: laadklepkeuring

Wist u dat u in de vestiging Hilvarenbeek ook terecht kunt voor laadklep- en personenliftkeuringen?  Meer info

LPK Logo

Wij zoeken ZZP'ers

Voor zowel APK-1 als APK-2 zoeken wij in drukke tijden ondersteuning door ervaren ZZP-keurmeesters. Neem contact op met Mark van Abeelen, 013 - 505 09 92 of mark.vanabeelen@abeelen-apk.nl.

Carnaval

Onze vestigingen zijn op carnavalsmaandag gesloten.

Carnaval _small _blue

Vanaf 13 februari zijn wij weer gewoon geopend.