#
#
Abeelen banner

APK-2, personenauto's en lichte bedrijfswagens

Remmentest

onafhankelijke APK 

In tegenstelling tot elke andere garage, van dealer tot fastfitter, is Van Abeelen Keuringen een onafhankelijk APK station. Dit betekent dat u zeker weet dat uw auto pas wordt afgekeurd als de APK-eisen het verbieden de auto goed te keuren. Dit lijkt logisch, maar in de praktijk blijkt dat bij ontzettend veel autobezitters onder het mom van APK meer reparaties wordt verkocht dan dat de APK voorschrijft. Hierdoor worden de jaarlijkse autokosten veel hoger dan noodzakelijk.

Drie zekerheden garanderen u dat Van Abeelen geen enkel voordeel heeft bij het afkeuren van uw auto en waardoor u nooit meer dan noodzakelijk betaalt voor een nieuwe goedkeuring:

  1. Van Abeelen voert enkel de keuring uit en verdient verder niet aan reparaties of onderdelenverkoop;
  2. mocht uw auto worden afgekeurd, dan is de herkeuring gratis, waardoor Van Abeelen wel meer werk, maar niet meer inkomsten heeft;
  3. ook op afkeuringen laat Van Abeelen zich steekproefsgewijs controleren door de RDW, waardoor een onterechte afkeur tot een intrekking van de APK-vergunning kan leiden.

 

Hoe kan ik mijn auto ter keuring aanbieden?

Voor de APK van lichte voertuigen (APK-2) kunt u in elk van onze vestigingen zonder afspraak terecht. Bij aankomst meldt u de keuring aan bij de receptie. Aan de hand van het kentekenbewijs controleert de receptioniste de autogegevens en wordt de prijs bepaald. Na overhandigen van de sleutels en de betaling van de keuring, wordt de keuring in de rij gezet. Gemiddeld is de auto binnen 45 minuten na aanmelding klaar. De meeste klanten wachten op de keuring in de comfortabele wachtruimte, voorzien van gratis internet, koffie en magazines. U hoeft er echter niet op te wachten. In dat geval kunt u een gratis leenfiets meenemen en als u wilt wordt u gratis per SMS op de hoogte gesteld als uw auto opgehaald kan worden.

Leenfiets

Welke voertuigen? 

Bij Van Abeelen kan men terecht voor de APK van voertuigen met een maximale massa die hooguit 3500kg bedraagt; met andere woorden: voertuigen die met B-rijbewijs bestuurd mogen worden. Denk hierbij aan personenauto's, lichte bedrijfswagens, oldtimers, campers, taxi's, trikes, 4x4 voertuigen, limousines, importvoertuigen enz.

Camper

Let op: hieronder vindt u eventuele beperkingen per vestiging met betrekking tot de lengte of wielbasis van het voertuig:

vestiging

Breda

Hilvarenbeek

's-Hertogenbosch

Sprang-Capelle

max. wielbasis

4,60 meter

geen beperking*

geen beperking

4,05 meter* wielbasis langer dan 4,03 meter op afspraak telefonische (T 013-505 09 91) of online

Mijn auto is afgekeurd, wat nu?

De keurmeesters bij Van Abeelen proberen altijd uw auto goed te keuren, zolang dit binnen de APK-regelgeving mogelijk is. Als zij met een kleine reparatie een auto door de keuring krijgen, dan voeren zij die gratis uit. Enkel voor een vervangen lampje of ruitenwisser wordt een minimale prijs berekend. Is het echter niet mogelijk om uw auto goed te keuren, dan wordt uw voertuig als afgekeurd gemeld waarbij u een rapport krijgt met een exacte omschrijving van de afkeurpunten. Een afkeuring betekent overigens niet dat de geldigheid van de goedkeuringsbewijs van vorig jaar vervalt. U zorgt er vervolgens voor dat de afkeurpunten hersteld worden en als u uw auto binnen 7 werkdagen ter herkeuring aanbiedt, voeren wij deze gratis voor u uit.

Koplampstellen

Links

  1. prijzen

  2. keuringsfrequentie

  3. actuele drukte

  4. online afspraak maken

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

gratis service

Om de APK zo aangenaam mogelijk te maken, heeft Van Abeelen een breed scala aan gratis services, zoals gratis koffie, leenfietsen en internet. Voor een overzicht van onze klantvriendelijke services klikt u hier.

APK limousine

Onze vestiging in Hilvarenbeek kan iedere voertuiglengte aan; dus ook stretch-limousines.

Limo

Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag, zijn wij gesloten.

Vrijdag 31 mei zijn wij wel gewoon geopend van 8:00 tot 17:00 uur.