#
#
Abeelen banner

APK-1, zware bedrijfsvoertuigen en aanhangers

direct naar: keuren op locatie, afspraak maken

APK-1

onafhankelijke APK

In tegenstelling tot elke andere garage, is Van Abeelen Keuringen een onafhankelijke APK station. Dit betekent dat u zeker weet dat uw auto pas wordt afgekeurd als de APK-eisen het verbieden de auto goed te keuren. Dit lijkt logisch, maar in de praktijk blijkt dat aan veel autobezitters onder het mom van APK meer reparaties wordt verkocht dan dat de APK voorschrijft. Hierdoor worden de jaarlijkse autokosten veel hoger dan noodzakelijk.

Drie zekerheden garanderen dat Van Abeelen geen enkel voordeel heeft bij het afkeuren van uw auto en waardoor u nooit meer dan noodzakelijk betaalt voor een nieuwe goedkeuring:

  1. Van Abeelen voert enkel de keuring uit en verdient verder niet aan reparaties of onderdelenverkoop;
  2. mocht uw auto worden afgekeurd, dan is de herkeuring gratis, waardoor Van Abeelen wel meer werk, maar niet meer inkomsten heeft;
  3. ook op afkeuringen laat Van Abeelen zich steekproefsgewijs controleren door de RDW, waardoor een onterechte afkeur tot een intrekking van de APK-vergunning kan leiden.

 

Hoe kan ik mijn vrachtwagen ter keuring aanbieden?

Vrachtwagens en zware aanhangers worden enkel op afspraak gekeurd; T 013-505 40 45. Gezien de strakke planning, verwachten wij dat u tijdig op het keuringsstation aanwezig bent voor de keuring. De keurmeester begint dan zo spoedig mogelijk aan de keuring. Wij plannen ca 1 uur in voor de keuring van een vrachtwagen. Voertuigen met veel assen nemen soms meer tijd in beslag.

APk -1_band

Mijn auto is afgekeurd, wat nu?

De keurmeester bij Van Abeelen proberen altijd uw auto goed te keuren, zolang dit binnen de APK-regelgeving mogelijk is. Als zij met een kleine reparatie een auto door de keuring krijgen, dan voeren zij die gratis uit. Enkel voor een vervangen lampje of ruitenwisser wordt een minimale prijs berekend. Is het echter niet mogelijk om uw auto goed te keuren, dan wordt uw voertuig als afgekeurd gemeld waarbij u een rapport krijgt met een exacte omschrijving van de afkeurpunten. Een afkeuring betekent overigens niet dat de geldigheid van de goedkeuringsbewijs van vorig jaar vervalt. U zorgt er vervolgens voor dat de afkeurpunten hersteld worden en als u uw auto binnen 7 werkdagen ter herkeuring aanbiedt, voeren wij deze gratis voor uw uit.

Lamp Reparatie APK-1

Links

  1. tarieven

  2. keuringsfrequentie

  3. planning vrachtwagenkeuringsstraat

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

DTCO v2.1

Tachograaf Copy 

Van Abeelen levert de nieuwe digitale tachograaf v2.1 met gratis VDO-counter.

Lees meer.

Tachograafplicht

Geldt voor u de tachograafplicht? Of valt u onder één van de vrijstellingen. Lees er hier alles over.

Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag, zijn wij gesloten.

Vrijdag 31 mei zijn wij wel gewoon geopend van 8:00 tot 17:00 uur.