#
#
Abeelen banner

Tachograafdiensten

Van Abeelen Keuringen is uw adres voor het inbouwen, ijken en vervangen van zowel analoge als digitale tachografen. Dit kan zowel in het keuringsstation in Hilvarenbeek als op locatie. Ook voor de inbouw van een tachograaf in BE-combinaties of oldtimers kunt u terecht. Lees hierover meer via dez link.

Tachograaf

Wanneer moet de tachograaf geijkt worden?

Deze tekst betreft alleen tachografen van voertuigen met tachograafplicht.

Een tachograafijking is altijd 2 jaar geldig. In de praktijk wordt de tachograafijking iedere twee jaar gecombineerd met de APK-keuring. Een voertuig kan overigens niet goedgekeurd worden met een verlopen tachograaf. Naast de verplichte tweejaarlijkse ijking moet een tachograaf ook geijkt worden wanneer deze vervangen is of wanneer er een andere maat banden onder het voertuig gemonteerd is. In het geval van een digitale tachograaf kan een spanningsonderbreking er voor zorgen dat de tachograaf een nieuwe ijking nodig heeft. Bij de ijking worden verschillende onderdelen van het tachograafsysteem verzegeld. Als deze verzegeling ontbreekt moet ook de tachograaf opnieuw geijkt worden.

Tachograaf _2

Wanneer moet een tachograaf vervangen worden?

Deze tekst betreft alleen tachografen van voertuigen met tachograafplicht.

Voertuigen die rijden met een tachograaf die een storing heeft of een andere defect zijn in overtreding. Om de statijd voor het voertuig minimaal te houden, vervangen wij de tachograaf door een ruiltachograaf met garantie. De meest voorkomende tachografen hebben wij op voorraad en anders hebben we ze binnen een dag in huis. Storingen kunnen ook veroorzaakt worden door defecte impulsgegevers. Ook hiervoor hebben wij de kennis en middelen om weer snel tot een optimaal functionerend tachograafsysteem te komen.

Hoe meld ik mijn voertuig aan voor een tachograafijking of -vervanging?

Wij voeren tachograafdiensten uitsluitend op afspraak uit. Bel hiervoor met 013-505 40 45. Tachograafdiensten worden in ons keuringsstation in Hilvarenbeek of door onze mobiele stations op locatie uitgevoerd. Zorg ervoor dat u bij het maken van de afspraak weet om welk type tachograaf het gaat. Voor het type 1324 (radiomodel met schijf) en 1381 (digitale tachograaf) hebben wij de lange modelcode nodig. Deze begint met 1324, resp. 1381 en wordt gevolgd door ongeveer 10 andere cijfers.

Heb ik tachograafplicht?

In principe hebben alle voertuigen of voertuigcombinaties met een totaal maximaal gewicht dat hoger is dan 3500 kg tachograafplicht. Dus ook BE-combinaties. Uitzonderingen hierop zijn:

  1. voertuigen die uitsluitend voor privé doeleinden gebruikt worden;

  2. BE-combinaties die aan bepaalde voorwaarden voldoen

  3. voertuigen die aan de eisen voldoen voor de algemene of speciale uitzonderingen van het arbeidstijdenbesluit vervoer

Links

 

  1. prijzen

  2. planning vrachtwagenkeuringsstraat

 Tachograaf Service Partner FCAPK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

tachograafplicht BE-combinatie

Een BE-combinatie heeft tachograafplicht omdat het opgetelde maximaal toelaatbaar gewicht van het trekkend en getrokken voertuig meer dan 3.500 kg is. Van Abeelen kan in elk voertuig een digitale tachograaf inbouwen en ijken. Meer informatie

DTCO v2.1

Tachograaf Copy 

Van Abeelen levert de nieuwe digitale tachograaf v2.1 met gratis VDO-counter.

Lees meer.

Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag, zijn wij gesloten.

Vrijdag 31 mei zijn wij wel gewoon geopend van 8:00 tot 17:00 uur.