#
#
Abeelen banner

Go for efficiency, elke minuut telt!

digitale tachograaf release 2.1

Nieuwsbrief DTCO 1381 Release 1 4

Waarom deze nieuwe tachograaf?

Voertuigen die vanaf oktober 2012 op kenteken zijn gezet, moeten zijn voorzien van tachograaf, waarbij een tweede onafhankelijk snelheidssignaal (IMS) wordt gebruikt voor de registratie van de rij- en rusttijden. De VDO 1381 2.1 tachograaf heeft ondersteuning voor dit signaal. Deze functie wordt niet geactiveerd voor voertuigen die voor oktober 2012 zijn toegelaten.

VDO counter

Een tweede, zeer handige, functie is de optionele VDO-counter. De bestuurder hoeft dan niet meer zijn tijden op te schrijven en te berekenen. Dit wordt geheel automatisch overgenomen door de VDO-counter. Niet alleen berekent de VDO-counter de rij- en rusttijden per dienst, maar ook voor de wekelijkse en tweewekelijkse periode. Daarnaast informeert het de bestuurder ook over de komende activiteitsverandering en hoe lang deze moet of kan duren. Zelfs tijdens het rijden. Van Abeelen biedt u deze optie gratis aan wanneer u kiest voor een universele DTCO 2.1.

1-minuut regeling

Net zoals de DTCO 1.4 beschikt de versie 2.1 over de zg. 1-minuut regeling. Hierbij wordt de activiteit van een hele minuut beschouwd als de langste ononderbroken activiteit binnen die minuut (of laatste van even lange activiteiten)". Bijvoorbeeld, er van uitgaande dat een chauffeur een aflevering doet, waarbij het voertuig na 29 seconden rijden tot stilstand komt en voor de resterende 31 seconden "arbeid" registreert, dan zal de hele minuut geregistreerd worden als "arbeid" in plaats van rijden. Dit kan een dagelijks voordeel tot ruim 45 minuten extra rijtijd opleveren.

Voor meer informatie of een afspraak kunt u bellen met T 013-505 09 92.

 

Tachograaf Service Partner FC

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

nieuw: laadklepkeuring

Wist u dat u in de vestiging Hilvarenbeek ook terecht kunt voor laadklep- en personenliftkeuringen?  Meer info

LPK Logo

Wij zoeken ZZP'ers

Voor zowel APK-1 als APK-2 zoeken wij in drukke tijden ondersteuning door ervaren ZZP-keurmeesters. Neem contact op met Mark van Abeelen, 013 - 505 09 92 of mark.vanabeelen@abeelen-apk.nl.

Carnaval

Onze vestigingen zijn op carnavalsmaandag gesloten.

Carnaval _small _blue

Vanaf 13 februari zijn wij weer gewoon geopend.