#
#
Abeelen banner

Historie

Abk

In 1985 richtte Jan van Abeelen de firma Abeelen Bedrijfswagen Keuringen (A.B.K.) op. Met een busje ging hij bedrijfswagenwerkplaatsen langs alwaar hij de nog jonge APK-keuring uitvoerde. Al snel werd het aanbod groter dan dat hij aan kon en trok hij zijn oude klasgenoot Wim van Rijssel aan om het oostelijk deel van Brabant voor zijn rekening te nemen. Ondanks dat het twee aparte bedrijven waren noemden ze zich beiden Abeelen Rijssel Keuringen (A.R.K.).

Ark _busjes

Al snel bleek de vraag naar keuringen voor personenvoertuigen te groeien en er werd besloten om samen met zijn broer Piet een vast keuringsstation te starten aan de Doelenstraat in Hilvarenbeek. Het concept, neutraal keuren, bleek een schot in de roos en het aanbod bleef stijgen. Aangemoedigd door de goede reacties in Hilvarenbeek werd een klein keuringsstation in Vlijmen gestart dat in 1994 verhuisde naar Den Bosch.

Doelenstraat

Met de komst van Willem, de jongste zoon van Jan, werd in 2004 de stap naar Sprang-Capelle gemaakt. In 2005 volgde Mark zijn broer naar het familiebedrijf. In dat jaar opende Van Abeelen tevens hun nieuwe moderne keuringsstation in Hilvarenbeek.

Opening

2007 was het jaar waar de nieuwe generatie het roer overnam van Jan en Piet. Ondanks nieuwe leiding blijft het bedrijf trouw aan haar concept wat ondertussen heeft geresulteerd in een continu groeiend aanbod, maar ook de opening van een nieuwe vestiging in Breda.

Intussen bestaat Van Abeelen meer dan 25 jaar en behoort het bedrijf met zo'n 50.000 autokeuringen per jaar tot de grootste en meest toonaangevende en innovatieve keuringsstations van Nederland. Dit werd de afgelopen jaren erkend door een werkbezoek van tweede- kamerlid Lia Roefs en het portret van Jan op de cover van het APK-keurmeestermagazine.

APK-keurmeester Liaroefs

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

nieuw: laadklepkeuring

Wist u dat u in de vestiging Hilvarenbeek ook terecht kunt voor laadklep- en personenliftkeuringen?  Meer info

LPK Logo

Meer dan 6.250 (!) maal positief beoordeeld op:

 

Bestegarage _nieuws
E. Stevens

Snel en goed APK keuren, zonder het gevoel dat er gezocht wordt naar extra omzet. Zo hoort het!

A. Budrevicius
Erg betrouwbaar en uitstekende service. Kwaliteit en service van hoog niveau.Zeer tevreden.

M. Gierman
eerlijke APK zonder afspraak dus op verloren moment onder 't genot van kopje koffie dus IDEAAL!!! Service en klantvriendelijkheid bij van Abeelen hoog in 't vaandel.

L. V.G.
Al jaren kom ik bij van Abeelen. Mede om het feit dat zij een onafhankelijk keuringsstation zijn. Daardoor weet ik zeker dat er serieus en zonder enig ander winstoogmerk gekeurd worden. Altijd super. Ik heb ze zien groeien tot waar ze nu staan. Helemaal super!


Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag, zijn wij gesloten.

Vrijdag 31 mei zijn wij wel gewoon geopend van 8:00 tot 17:00 uur.