#
#
Abeelen banner

Historie

Abk

In 1985 richtte Jan van Abeelen de firma Abeelen Bedrijfswagen Keuringen (A.B.K.) op. Met een busje ging hij bedrijfswagenwerkplaatsen langs alwaar hij de nog jonge APK-keuring uitvoerde. Al snel werd het aanbod groter dan dat hij aan kon en trok hij zijn oude klasgenoot Wim van Rijssel aan om het oostelijk deel van Brabant voor zijn rekening te nemen. Ondanks dat het twee aparte bedrijven waren noemden ze zich beiden Abeelen Rijssel Keuringen (A.R.K.).

Ark _busjes

Al snel bleek de vraag naar keuringen voor personenvoertuigen te groeien en er werd besloten om samen met zijn broer Piet een vast keuringsstation te starten aan de Doelenstraat in Hilvarenbeek. Het concept, neutraal keuren, bleek een schot in de roos en het aanbod bleef stijgen. Aangemoedigd door de goede reacties in Hilvarenbeek werd een klein keuringsstation in Vlijmen gestart dat in 1994 verhuisde naar Den Bosch.

Doelenstraat

Met de komst van Willem, de jongste zoon van Jan, werd in 2004 de stap naar Sprang-Capelle gemaakt. In 2005 volgde Mark zijn broer naar het familiebedrijf. In dat jaar opende Van Abeelen tevens hun nieuwe moderne keuringsstation in Hilvarenbeek.

Opening

2007 was het jaar waar de nieuwe generatie het roer overnam van Jan en Piet. Ondanks nieuwe leiding blijft het bedrijf trouw aan haar concept wat ondertussen heeft geresulteerd in een continu groeiend aanbod, maar ook de opening van een nieuwe vestiging in Breda.

Intussen bestaat Van Abeelen meer dan 25 jaar en behoort het bedrijf met zo'n 50.000 autokeuringen per jaar tot de grootste en meest toonaangevende en innovatieve keuringsstations van Nederland. Dit werd de afgelopen jaren erkend door een werkbezoek van tweede- kamerlid Lia Roefs en het portret van Jan op de cover van het APK-keurmeestermagazine.

APK-keurmeester Liaroefs

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

nieuw: laadklepkeuring

Wist u dat u in de vestiging Hilvarenbeek ook terecht kunt voor laadklep- en personenliftkeuringen?  Meer info

LPK Logo

Wij zoeken ZZP'ers

Voor zowel APK-1 als APK-2 zoeken wij in drukke tijden ondersteuning door ervaren ZZP-keurmeesters. Neem contact op met Mark van Abeelen, 013 - 505 09 92 of mark.vanabeelen@abeelen-apk.nl.

Carnaval

Onze vestigingen zijn op carnavalsmaandag gesloten.

Carnaval _small _blue

Vanaf 13 februari zijn wij weer gewoon geopend.