#
#
Abeelen banner

"50% van de garages verzint afkeurpunten bij de APK"

Radar

Dit is de uitkomst van onderzoek van het consumentenprogramma RADAR in samenwerking met de RDW. In dit onderzoek werd een door de RDW goedgekeurde auto bij verschillende garages ter keuring aangeboden. Bij een groot deel van de garages werden onnodige reparaties uitgevoerd of aanbevolen. Tevens verzuimden de garages het om de afkeuring te melden, waardoor ze controle door de RDW omzeilden. RADAR en de ANWB concludeerden dat de autobezitter geld bespaart door te kiezen voor een onafhankelijk APK-station, waar geen belangenverstrengeling aanwezig is.

Naar aanleiding van het onderzoek geeft Radar geeft de volgende tips:

  • Breng je auto naar een onafhankelijk keuringsstation. Daar worden geen reparaties uitgevoerd. Hier heb je de meeste kans op een eerlijke keuring. Dat is wel meer gedoe, want als er iets mis is, moet je naar een garage  om het te laten maken en weer terug voor herkeuring;
  • Als je auto wordt afgekeurd, vraag dan altijd om het RDW-rapport. Pas dan kan de RDW controleren of de keuring juist is uitgevoerd;
  • Als je auto wordt afgekeurd, kun je altijd naar een andere garage voor een second opinion. Dat kan dat ook bij een onafhankelijk keuringsstation. De oorspronkelijke datum blijft geldig. Ook bij afkeur;
  • Daarnaast kun je natuurlijk altijd zelf eerst goed kijken of de remlichten en lampen het doen voordat je je auto naar de garage brengt.

(bron

Bekijk hier de aflevering van RADAR terug via NPOstart.

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

Meer dan 5.000 (!) maal positief beoordeeld op:

 

Bestegarage _nieuws
E. Stevens

Snel en goed APK keuren, zonder het gevoel dat er gezocht wordt naar extra omzet. Zo hoort het!

A. Budrevicius
Erg betrouwbaar en uitstekende service. Kwaliteit en service van hoog niveau.Zeer tevreden.

M. Gierman
eerlijke APK zonder afspraak dus op verloren moment onder 't genot van kopje koffie dus IDEAAL!!! Service en klantvriendelijkheid bij van Abeelen hoog in 't vaandel.

L. V.G.
Al jaren kom ik bij van Abeelen. Mede om het feit dat zij een onafhankelijk keuringsstation zijn. Daardoor weet ik zeker dat er serieus en zonder enig ander winstoogmerk gekeurd worden. Altijd super. Ik heb ze zien groeien tot waar ze nu staan. Helemaal super!


unieke VACATURE

Geen zwaar sleutelwerk, maar toch met autotechniek bezig zijn?
In de autobranche werkzaam zonder avond- en weekendwerk?
Veel verantwoordelijkheid, klantencontact en een goed salaris?

Lijkt je dat wat?
Solliciteer dan op onze vacature APK-1 keurmeester.

Overlijden Andrea van Abeelen

Op 26 september is tot ons verdriet Andrea van Abeelen, vrouw van mede-directeur Mark, na een zwaar ziekbed op 41 jarige leeftijd overleden. 
Om samen met alle collega's afscheid van Andrea te kunnen nemen, zijn onze keuringsstations op dinsdag 2 oktober vanaf 12:00 uur gesloten.

Kennisgeving Overlijden Andrea Van Abeelen -01