#
#
Abeelen banner

Vervelend: APK van camper verloopt in stallingsperiode

Camper

Niets zo vervelend als de camper voor de APK uit zijn winterstalling te moeten halen. Hoe kan men dit het beste voorkomen?

Oplossing 1: eenmalig schorsen

U zou één keer kunnen investeren in het schorsen van de camper tijdens een winterstalling. Pas op het moment dat u de auto uit de stalling zou halen, laat u de camper keuren en haalt u hem uit de schorsing. Op deze manier schuift de nieuwe APK-vervaldatum naar een periode waar u de camper uit de stalling haalt.

Oplossing 2: APK laten verlopen tot kort voor de registercontrole

De eerste twee maanden na het verlopen van de APK, kunt u alleen een boete krijgen wanneer u de camper gebruikt. Vanaf twee maanden na de vervaldatum komt de camper in de registercontrole en krijgt u een boete; ook wanneer de camper niet gebruikt wordt. Wanneer de camper in de stalling staat kunt u dus de keuring uitstellen tot maximaal twee maanden na de vervaldatum, zonder dat u een boete riskeert. U mag overigens in die periode de camper alleen gebruiken op de dag dat u de camper laat keuren. Op deze manier schuift de nieuwe APK-vervaldatum 2 maanden op. Dit kunt u jaarlijks herhalen tot de vervaldatum op een voor u geschikter moment valt.

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

nieuw: laadklepkeuring

Wist u dat u in de vestiging Hilvarenbeek ook terecht kunt voor laadklep- en personenliftkeuringen?  Meer info

LPK Logo

Wij zoeken ZZP'ers

Voor zowel APK-1 als APK-2 zoeken wij in drukke tijden ondersteuning door ervaren ZZP-keurmeesters. Neem contact op met Mark van Abeelen, 013 - 505 09 92 of mark.vanabeelen@abeelen-apk.nl.

Carnaval

Onze vestigingen zijn op carnavalsmaandag gesloten.

Carnaval _small _blue

Vanaf 13 februari zijn wij weer gewoon geopend.