#
#
Abeelen banner

5 gouden tips voor een betrouwbare APK

(en dus de goedkoopste goedkeuring)

Ad _wide

 

Tip 1: Kies niet voor de goedkoopste APK-aanbieder

Hoe lager de prijs voor de keuring, hoe belangrijker het is voor de aanbieder dat uw auto afgekeurd wordt. Zonder reparaties verdient hij dan namelijk niets, of maakt hij zelfs verlies. Kies daarom voor een keuring waarbij de keurder ook zijn boterham kan verdienen wanneer hij uw auto direct goedkeurt.

Tip 2: Laat ook een afkeuring altijd afmelden bij de RDW

Wanneer de garage u vertelt dat uw auto is afgekeurd, maar dit niet meldt bij de RDW, kan er geen steekproef door de RDW uitgevoerd worden. De keurmeester weet dan dus zeker dat er niemand komt controleren of de afkeuring wel terecht is.

Tip 3: Vraag bij twijfel een second opinion aan

Uw auto is afgekeurd maar u twijfelt aan deze uitkomst? U kunt dan direct na de keuring een herkeuring in beroep aanvragen bij de RDW of u kunt er voor kiezen om de afkeurpunten door een neutraal keuringsstation te laten controleren op juistheid.

Tip 4: Kies een onafhankelijk keuringsstation

Volgens de consumentenbond heeft u bij een onafhankelijk keuringsstation een zo groot mogelijke kans op een eerlijk oordeel. Alleen bij een keuringsstation dat niet repareert is er geen sprake van belangenverstrengeling, omdat het keuringsstation dan geen financieel voordeel heeft bij het afkeuren van uw auto. 

Tip 5: Stel de keuring niet uit tot het laatste moment

U kunt uw auto tot 2 maanden voor de vervaldatum laten keuren, zonder dat de nieuwe vervaldatum terugschuift. Maak hier gebruik van, want het laten verlopen van de APK levert u een boete van € 137,- op.

direct naar:

  1. afspraak maken
  2. actuele wachttijd
  3. vestigingen

 

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

APK zoals het hoort

De slogan 'APK zoals het hoort' heeft een diepere betekenis en heeft ook een sterke verbinding met de uitspraak 'goed gekeurd & kosten bespaard'. Wat er mee bedoeld wordt leest u hier.

APK zonder afspraak

U kunt bij elk van de vier keuringsstations zonder afspraak terecht en uw auto wordt gekeurd terwijl u wacht. Adresgegevens en openingstijdens vindt u hier.

Geeft u toch de voorkeur aan het maken van een afspraak dan kan dat online via deze link.

APK vergeten?

Voorkom dure onnodige boetes met de gratis APK-herinnering. Vul dit formulier in en u krijgt ieder jaar tijdig per email een herinnering voor de komende APK vervaldatum.