#
#
Abeelen banner

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Oldtimer

Personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens (<3500 kg) met benzine motor

Voor deze groep geldt het 4-2-2-1 regime. Dit houdt in dat de eerste keuring 4 jaar na datum eerste toelating moet worden uitgevoerd. Het nieuwe keuringsbewijs is dan 2 jaar geldig. Het keuringsbewijs dat daarop volgt is ook twee jaar geldig. Echter zijn alle volgende keuringsbewijzen 1 jaar geldig; dit is vanaf het moment dat het voertuig 8 jaar oud is.

Personen voertuigen en lichte bedrijfswagens met diesel of LPG motor

Deze groep moet worden gekeurd volgens het 3-1-1 regime. De eerste keuring moet 3 jaar na datum eerste toelating worden uitgevoerd en ieder nieuw keuringsbewijs heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. Het voertuig moet dan dus ieder jaar gekeurd worden.

Taxi's en OV-voertuigen

Deze groep moet direct vanaf de eerste toelating ieder jaar gekeurd worden.

Oldtimers ouder dan 30 jaar

Deze groep auto's krijgt bij ieder goedkeuring een keuringsbewijs dat twee jaar geldig is. Onze ervaring leert echter dat het kostenbesparend werkt als deze auto's toch ieder jaar een APK ondergaan. Gebreken worden dan namelijk vroeger opgemerkt waardoor deze vaak nog goedkoper te verhelpen zijn.

Oldtimers van voor 1960

Deze groep auto's heeft vrijstelling voor de APK.

Voertuigen met een maximaal gewicht hoger dan 3500 kg

Deze voertuigen moeten van de eerste toelating ieder jaar gekeurd worden.

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

APK vergeten?

Voorkom dure onnodige boetes met de gratis APK-herinnering. Vul dit formulier in en u krijgt ieder jaar tijdig per email een herinnering voor de komende APK vervaldatum.

APK ook op afspraak mogelijk

Bij Van Abeelen kunt u zonder afspraak terecht voor de APK-keuring van personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens. Voortaan is het ook mogelijk om online een afspraak te maken voor de keuring.

Carnaval

Onze vestigingen zijn op carnavalsmaandag gesloten.

Carnaval _small _blue

Vanaf 13 februari zijn wij weer gewoon geopend.