#
#
Abeelen banner

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Oldtimer

Personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens (<3.500 kg) met benzine motor

Voor deze groep geldt het 4-2-2-1 regime. Dit houdt in dat de eerste keuring 4 jaar na datum eerste toelating moet worden uitgevoerd. Het nieuwe keuringsbewijs is dan 2 jaar geldig. Het keuringsbewijs dat daarop volgt is ook twee jaar geldig. Echter zijn alle volgende keuringsbewijzen 1 jaar geldig; dit is vanaf het moment dat het voertuig 8 jaar oud is.

Personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens met diesel of LPG motor

Deze groep moet worden gekeurd volgens het 3-1-1 regime. De eerste keuring moet 3 jaar na datum eerste toelating worden uitgevoerd en ieder nieuw keuringsbewijs heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. Het voertuig moet dan dus ieder jaar gekeurd worden.

Taxi's en OV-voertuigen

Deze groep moet direct vanaf de eerste toelating ieder jaar gekeurd worden.

Oldtimers ouder dan 30 jaar

Deze groep auto's krijgt bij ieder goedkeuring een keuringsbewijs dat twee jaar geldig is. Onze ervaring leert echter dat het kostenbesparend werkt als deze auto's toch ieder jaar een APK ondergaan. Gebreken worden dan namelijk vroeger opgemerkt waardoor deze vaak nog goedkoper te verhelpen zijn.

Oldtimers die voor 1960 zijn gebouwd

Deze groep auto's heeft vrijstelling voor de APK. Overigens is een nieuwe regelgeving in voorbereiding waarbij deze grens komt te liggen bij een leeftijd van 50 jaar. Wanneer deze nieuwe regel in gaat is nog onbekend, maar po zijn vroegst in mei 2018.

Voertuigen met een maximaal gewicht hoger dan 3.500 kg

Deze voertuigen moeten van de eerste toelating ieder jaar gekeurd worden.

APK-vervaldatum opzoeken

Voer hieronder uw kenteken in om te controleren wanneer de APK verloopt.

APK vergeten?

Voorkom dure onnodige boetes met de gratis APK-herinnering. Vul dit formulier in en u krijgt ieder jaar tijdig per email een herinnering voor de komende APK vervaldatum.

APK ook op afspraak mogelijk

Bij Van Abeelen kunt u zonder afspraak terecht voor de APK-keuring van personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens. Voortaan is het ook mogelijk om online een afspraak te maken voor de keuring.

Meer dan 5.000 (!) maal positief beoordeeld op:

 

Bestegarage _nieuws
E. Stevens

Snel en goed APK keuren, zonder het gevoel dat er gezocht wordt naar extra omzet. Zo hoort het!

A. Budrevicius
Erg betrouwbaar en uitstekende service. Kwaliteit en service van hoog niveau.Zeer tevreden.

M. Gierman
eerlijke APK zonder afspraak dus op verloren moment onder 't genot van kopje koffie dus IDEAAL!!! Service en klantvriendelijkheid bij van Abeelen hoog in 't vaandel.

L. V.G.
Al jaren kom ik bij van Abeelen. Mede om het feit dat zij een onafhankelijk keuringsstation zijn. Daardoor weet ik zeker dat er serieus en zonder enig ander winstoogmerk gekeurd worden. Altijd super. Ik heb ze zien groeien tot waar ze nu staan. Helemaal super!